Er is er weer eenDje, een speciaal blog voor een speciale dag. ?>

Er is er weer eenDje, een speciaal blog voor een speciale dag.

Vandaag is een vreemde dag, het is namelijk de dag dat ik het ongeluk kreeg. Donderdag 31 maart, een dag om niet te vergeten, maar wat moet je nou eigenlijk met zo’n dag? Verdrietig zijn omdat dit alles mij is overkomen? Blij zijn dat ik nog leef en het leven vieren? Ik voel me er enigszins een beetje ongemakkelijk bij. Ik kijk op m’n Facebook en zie dat een aantal mensen vandaag jarig zijn, nooit geweten dat mijn ongeluk precies op één van hun verjaardagen is gebeurd. Best een gek idee eigenlijk.. 

Wilde Eend

Het voelt eigenlijk als een normale dag en ik wilde hier niet te veel aandacht aan besteden, maar zo’n eerste jubileum mag ook niet zomaar voorbij gaan. Afgelopen jaar is er veel gebeurd: ziekenhuis, revalidatie en thuis. Het leven is niet meer zoals het was, maar terugkijken is denk ik niet het juiste, dat maakt me alleen maar verdrietig. Er zijn natuurlijk ook leuke dingen gebeurd en deze dingen hebben juist meer aandacht nodig. Daarom ga ik hieronder een aantal benoemen:

 1. Mijn lieve vriendin, Fardau, die ondanks alles wat er is gebeurd, nog steeds bij me is en er altijd voor me is geweest!
 2. Alle kaarten en lieve berichtjes die ik het afgelopen jaar heb gekregen van familie, vrienden, kennissen, kennissen van kennissen etc.
 3. Er wordt een benefietconcert voor mij georganiseerd, hoe leuk is dat! (Komt allen zou ik zeggen!!)
 4. Alle goede zorgen in het ziekenhuis, revalidatiecentrum en natuurlijk thuis! Ik had nooit gedacht dat ik zover zou komen toen ik daar als wrak in het ziekenhuis lag.
 5. Alle hulp van iedereen met het bouwen van m’n eigen plekje. Het is bijzonder dat zoiets ervoor zorgt dat er zoveel mensen samen de handen ineen slaan om iemand te helpen!
 6. Alle leuke/lieve reacties, berichten via Facebook op mijn blog en Facebookposts.
 7. Zonder dat dit alles was gebeurd, was ik nooit een bekende Fries geworden, bedankt hiervoor! Ik denk dat ik nog nooit zo vaak in de krant heb gestaan, erg leuk om mijn verhaal te doen!
 8. Nieuwe mensen leren kennen via het sporten of via Facebook, erg leuk. Lotgenoten waarmee ik over alles kan praten. Mijn kamergenoten in het revalidatiecentrum niet te vergeten natuurlijk!
 9. Het Coldplay concert, wat was dit bijzonder!
 10. In april mag ik in een looprobot lopen, geregeld door Fardau en Sport Fryslân! Superleuk om nieuwe dingen te proberen en te kijken of dit ook voordelen heeft. Nu nog een exoskelet!

Ben ik nog hele belangrijke dingen vergeten? Jullie mogen gerust nog een aantal dingen in de reacties schrijven, ik ben benieuwd!

De meeste mensen die mijn eerste blog hebben gelezen, weten dat het ongeluk grotendeels veroorzaakt is door een eend (vandaar ook de titel). Ik heb een aantal weken na zitten te denken over hoe ik deze dag zou invullen en mijn idee was dan ook om naar een restaurant te gaan en daar (jullie kunnen het vast wel raden) EEND te gaan eten. Je ziet ze deze dagen overal en als ik in de auto zit kom ik ze dus ook weer regelmatig tegen, dus ik word steeds met de neus op de feiten gedrukt.

Afgelopen weken ging het niet zo fantastisch, meerdere malen blaasontsteking gehad, geveld door de griep en m’n lichaam wilde even niet meer. Antibioticakuur na antibioticakuur, dus alles behalve fit voelen. Het is enorm frustrerend allemaal en ik heb daarom ook de keuze gemaakt om eerst het sporten even op een laag pitje te zetten en mijn lichaam de rust te gunnen die het nodig heeft.

Geniet van het mooie weer!

 


17 gedachten over “Er is er weer eenDje, een speciaal blog voor een speciale dag.

 1. Goed bezig Rienk, goed om ook terug te kijken en te zien waar je nu al bent. Nog maar net een jaar geleden. En alle positieve dingen die je nog dagelijks ook mag meemaken door dat je er nog bent. Ook weet ik dat je minder gelukkige momenten hebt gehad en hebt. Maar je bent een echte doorzetter en die rust die je lichaam nu nodig heeft, die krijg je straks weer in energie terug. Topper!!!!!

 2. Super Rienk dot it olwer een ier lyn is net te begripen. Doe list us de positive dingen ek sjen. Op nei de volgende oerwinning. Gr Baukje Scherjon

 3. Mooi man, en dan begrijp jij vast wel hoe ik dat bedoel. Het is natuurlijk niet te doen om niet achterom te kijken want dat is allesbepalend geweest voor de rest van jouw nog jonge leven, maar er is gelukkig nog teveel om naar uit te zien. Wees blij met alle positieve dingen, en put daar energie en hoop uit, en geniet van de dingen waar je nog van genieten kunt. Inderdaad: carpe diem

 4. He topper,

  Al weer een jaar geleden, wat gaat de tijd snel. Maar kijk eens waar je nu staat en wat je allemaal al hebt bereikt. Je bent een inspiratie voor heel veel mensen/kinderen, door je verhaal te vertellen en je ups en downs met ons te delen geef je anderen de kracht om nooit op te geven. Ik weet uit ervaring dat wanneer je doorzet je dingen kunt bereiken die je zelfs voor die tijd niet had kunnen dromen. Kijk vooruit, maak plannen. We kunnen het verleden niet veranderen, maar de toekomst wel.

  Groet Steven

 5. Rienk, wat ben jij een ongelovelijke vechter en doorzetter!! Ik vind het enorm bewonderingswaardig hoe jij het leven met beidde handen aangrijpt en eruit haalt wat er in zit maar dat je ook je grenzen goed bewaakt!! Petje af voor hoe je alles toch maar even doet!! En eh je bent je bijzondere rijbewijs vergeten.

 6. Bist een topper!
  Bist net een machine sûnder gefoel.
  Mar een minsk fan fleas en bloed mei gefoel.
  Mar folgens mie is dien glés meast heal fol
  En dizze dei, Sil oltiid herinnere oan dien ûngelok foarich jier.

 7. Trots op dy broer!!! Ha dr gjin wurden foar. Olles wast ofrûnne jier berikt hast en dien hast fyn ik sa knap!!! Dêr kin ik ollinnich mar fan lere en mei verwûndering nij sjen. It kommende jier sil dy nog folle fjidder bringe dêr bin ik wis fan! Du komst der, is it net linksom dan wol rjochts om, olle kearen makkest der wêr wat fan en dêr ha ik dikke, dikke, vette respect foar! Bist in prachtig minsk en bin hiel bliid dot ik dyn zus wease mei. Love you!! ♡

 8. Ja wat kin dr in soad barre yn in jier en toch foar dy ek wer positief……wist watst nog ferjitten bist…..dyn prachtige bolide die’t dy wer oeral bringe kin.Bist in topper Rienk.

 9. Ondanks alle ellende vond je toch de moed en kracht om door te gaan en dit alles heeft geleid tot veel mooie gebeurtenissen die je hebben gebracht waar je nu staat. Je bent een inspiratie voor veel mensen die in de meest verdrietige periodes van hun leven de moed niet zullen opgeven omdat jij hebt laten zien dat het ook anders kan!
  Bedankt daar voor, dit maakt ook mij weer wat bewuster van de mooie dingen in het leven.

 10. Ruim een maand niet jouw vorderingen op de voet gevolgd, zie ik vandaag de NOS opnamen… gehuild, BLIJDE TRANEN!!! Wat een jaar, wat een man!

 11. Hoi Rienk,
  Je stukje gelezen op de NOS.
  Ook over je problemen gemeenschap.
  Misschien weet je het, misschien niet.
  Zoek eens op dr. Overgoor. Plastisch chirurg bij Isala.
  Die opereert mensen als je en verlegt zenuwen uit je bovenbeen naar je penis zodat je weer gevoel krijgt.
  Over een paar weken moet onze zoon van 13 die een open rug heeft deze operatie ook ondergaan.
  Sterkte met alles
  Alidus van den Noort
  vader van Rik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *